Kapcsolat felvétel a szállással
Adja meg elérhetőségeit, írja meg üzenetét:
Írjon ide egy kétjegyű páros számot:
Szállás fogalás, email küldés
Adja meg az utazás adatait:
felnőttek száma
gyermekek száma
időpont eleje
időpont vége
Elérhetőségek:
név
telefon
email cím
üzenet:
Írjon ide egy kétjegyű páros számot:

Déryné-ház - Miskolc

3534 Miskolc, Vár u. 24.
 

 

Tel: 06-46-533-355
E-mail: penztar@diosgyorivar.hu
Web: szallashirdetes.net/szallasok/deryne-haz

Szállás egy mesebeli környezetben, a Diósgyőri vár kertjében!

A legendás Déryné ház a XVIII. század végén épült, és nevét  a magyar színjátszás legnagyobb alakjáról, Déryné Széppataki Rózáról kapta, aki 15 éven át élt ebben a házban. Az épület festői környezetben található, csodálatos panorámával a Diósgyőri várra és a Bükk hegységre. A teljesen felújított, korszerűsített műemlék épület felső szintjén 3 db kétágyas, zuhanyfülkés szobával várja vendégeit. A szobaár várlátogatást is magában foglal, amely egy igazi időutazásra hív Nagy Lajos király korába.

Pár kilométerre található Lillafüred a Palotaszállóval és a Hámori-tóval, valamint a közelmúltban felújított Függőkerttel. A tematikus függőkerti sétány a Szinva tanösvényre vezet, azt gazdagítja kilenc állomáshelyével. Az egyes megállók a költészetről, a költőkről, a természettudósokról, a szerelemről szólnak, de kellő hangsúlyt kapnak a természeti és a mesterségesen épített környezeti elemek is. A vízesés, az Anna-barlang, a Garadna-patak, a József Attila-szobor, a kőbe vésett Óda idézet, a megújult Palotaszálló látványa különösen alkalmasak arra, hogy a tematikus sétány attrakciós láncának induló szemei legyenek.

Érdemes még ellátogatni a kristálytiszta levegőjű Bükkszentkeresztre, ahol gyógynövényház működik, a Lillafüredi kisvasúthoz, amely romantikus bükki tájakon halad át, vagy az eredetileg Nagy Lajos király vadaskertjeként ismert Miskolci Állatkert és Kultúrparkba.
A Diósgyőri vár egész évben állandó- és időszaki kiállításokkal, változatos programokkal, rendezvényekkel várja látogatóit. Koncertek, színházi előadások, középkori várjátékok sora nyújt kellemes kikapcsolódást az idelátogatóknak.
Bővebb információ a www.diosgyorvar.hu oldalon, vagy a Diósgyőri vár hivatalos Facebook profilján.

Térkép: Déryné-ház - 3534 Miskolc, Vár u. 24.
Árlista: Déryné-ház

Áraink:
Kétágyas szoba: 8 000 Ft / szoba / éjszaka
Kétágyas szoba egy fő részére: 6 000 Ft / fő / éjszaka
Pótágy: 2 500 Ft / fő / éjszaka

Az árak tartalmazzák az Áfá-t, illetőleg egyszeri várbelépést, amely kizárólag turisztikai célú látogatásra vehető igénybe. A Diósgyőri vár rendezvényei belépőjeggyel látogathatók.

Gyermekkedvezmény: 6 év alatti gyermek szállása szülőkkel egy szobában ingyenes (max. 1 gyermek/szoba) Foglaláskor a pótágy igényt kérjük jelezni!

Az idegenforgalmi adó külön fizetendő, amely 450 Ft / fő / éjszaka (18 év felett fizetendő).